Skip to content

Pongrácz Adrienn

dietetikus

Pongrácz Adrienn vagyok, dietetikus, életmódtanácsadó és terapeuta, élelmiszer-minőségbiztosító agrármérnök.
2002-ben végeztem a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Karán dietetikusként, mellyel párhuzamosan életmódtanácsadó- és terapeuta-képzésben is részt vettem, majd a Nyugat-Magyarországi Egyetemen folytattam tanulmányaimat az élelmiszer-minőségbiztosítás területén.Tudásomat igyekszem folyamatosan bővíteni különböző képzéseken mind a nyugati orvoslás, mind a komplementer medicina területén is.
Másfél évtizede foglalkozom daganatos betegekkel egy országos intézetben.
Azt gondolom, hogy nagyon specifikus, sok odafigyelést igénylő csoportról van szó, amely egyben nagyon sok örömet is tud okozni számomra. Sokéves tapasztalatom sokszor segít a felmerülő problémák megoldásában. Nincs annál jobb érzés, mint amikor egy-egy beteg napjának pár percét kellemessé tudom varázsolni, gyógyulásához, jobb életkörülményeihez tanácsaimmal hozzájárulhatok.
E mindennapi feladat ellenpontjaként nagyon szívesen foglalkozom egészségesekkel vagy olyan emberekkel, akik életmódjukban, a mindennapi életvitelükben szeretnének segítséget, támogatást kérni. Az életmódváltást tanácsaimmal igyekszem úgy segíteni, hogy a páciens a lehető legelfogadhatóbb és minél egyszerűbb módon jusson az eredményhez.

Számomra fontos szakterületeim:

  • Onkológiai betegek táplálkozása (kezelések, beavatkozások előtt, alatt, után)
  • Életmódváltásban, testsúlycsökkentésben támogatást kérők segítése
  • Inzulinrezisztencia, PCOS, cukorbetegség étrendje
  • Emésztőszervrendszeri betegségekhez társuló diéták
  • Táplálékintoleranciák-, érzékenységek étrendje
  • Alternatív és divatdiéták


2013 óta vagyok a Mályvavirág Alapítvány dietetikusa, és segítem az érintett hölgyeket a táplálkozás területén a gyógyulásban.

A Mályvavirág Alapítvánnyal kidolgoztunk egy gyógyulást segítő programot a műtéten átesett páciensek számára, amelynek része egy táplálkozásról szóló könyv. 

Szerzőtársammal – Henter Izabellával – igyekeztünk a táplálkozást a lehető legtöbb szemszögből körbejárni, egészen az alapanyagok válogatásától a divatdiétákig.

Ez a könyv az Alapítvány oldalán is megtalálható MÁLYVASPÁJZ címen.

Rendelési idő:
hétfő: 16:00-20:00
szerda:16:00-20:00

Call Now Button