Skip to content

Dietetikai tanácsadás

Mi a dietetika? Mi történik egy dietetikai tanácsadás alatt?

Mindannyian tudjuk, hogy egy diétával nem lehet jól lakni… 🙂

A dietetika fő feladata, célja az egészséges és a beteg emberek segítése, táplálkozással kapcsolatos állapotok gyógyítása, kezelése, valamint prevenciós céllal a táplálkozással és életmóddal összefüggő betegségek megelőzése. 

A tanácsadás során a páciensek tápláltsági állapotának felmérése után az életmódjuk figyelembevételével határozzuk meg a további utat, melyet mindig az egyén igényeihez igazítunk.

A tanácsadásokon egyéni táplálkozási tanácsadásra, valamint a család/gyermekek egészséges táplálkozási szempontjait figyelembe vevő támogatásra kerül sor. 

Célunk, hogy a rendelkezésünkre bocsátott ismeretek alapján mindenki számára megtaláljuk a legoptimálisabb táplálkozási formát a célok elérésének érdekében. 

A tanácsadás során ismertetjük az étrend alappilléreit, számos gyakorlati ötletet adunk, valamint megválaszoljuk a felmerült kérdéseket, átbeszéljük a már meglévő ismereteket, hogy biztos tudással, magabiztosan távozzanak rendelőnkből.

Kiemelt területek közé az egészségtudatos táplálkozás, az onkológiai betegek táplálkozása, az ételallergiák és -intoleranciák, a súlyproblémák, a különböző anyagcsere-betegségek (pl. cukorbetegség, inzulinrezisztencia), a coeliakia, a hormonháztartást érintő betegségek (pl. PCOS),  valamint a szív- és érrendszeri megbetegedések tartoznak.

Call Now Button