Skip to content

Koós Zsuzsanna

egészség-pszichológus, mentálhigiénés szakember

Koós Zsuzsanna vagyok. Szenvedélyesen szeretem az életet, az embereket, a világot, ami körül veszbennünket. Egészségpszichológus, mentálhigiénés és szervezetfejlesztő szakember illetve közgazdász vagyok. Egészségpszichológus mesterdiplomámat a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi karán szereztem. Szakdolgozati kutatásom során saját érintettség okán a nőgyógyászati onkológiai betegek szexualitás életének minőségét érintő diszfunkcionális hiedelmeket vizsgáltam. Ennek kapcsán kerültem kapcsolatba a Mályvavirág Alapítvánnyal illetve a közösség tagjaival.

2014-ben végeztem a Semmelweis Egyetemen a „mentálon”, majd egy két éves dramatikus és coaching alapú, saját élménnyel fűszerezett szervezetfejlesztő képzésben vettem részt. Ennek hozadékaként vezetőfejlesztési és szervezetfejlesztési projektekben (vezetői coaching, csoport coaching, konfliktusmenedzsment, asszertív kommunikáció, stb.) kamatoztattam megszerzett tudásom. Mindezekhez hasznos alapot nyújtottak a korábban multinacionális munkakörnyezetben illetve közigazgatásban, valamint civil szférában szerzett munkatapasztalataim.

Közel 10 éve dolgozom jellemzően egyéni illetve csoportfolyamatokkal, valamint tulajdonosként és társvezetőként az elmúlt 4 évben sikeresen vezettünk egy dinamikusan fejlődő kkv-t.

2011 óta pszichodrámázom, melyben jelenleg képződöm is.

A tudományos érdeklődéssel párhuzamosan a spiritualitás is egy meghatározó vonal számomra a fejlődésben. Hiszem és vallom a nálunknál nagyobb erő létezését, amely energetikailag áthatja létezésünket, működésünket, az önmagunkkal és egymással való kapcsolódásunkat.

Hiszem és vallom, hogy testi és mentális egészségünk holisztikus, bio-pszicho-szociális-spirituális egészségmodellben való értelmezéssel őrizhető meg illetve kezelhető hatékonyan.

2020-ban – néhány év gyermekvállalási kudarc és 3 sikertelen lombik után – petefészekrákot diagnosztizáltak nálam. Saját bőrömön megtapasztalni, mit jelent rákosnak lenni, milyen tortúrával jár, hogy esik szét addigi életed és szinte a személyiséged, az addigi önazonosságod, az anyaságról és saját gyermekekről szőtt álmaid… Nagy trauma. Mégis azt éltem meg, hogy az élettapasztalatom, a
megértéseim, az eszközök, amikkel rendelkeztem, fantasztikusan felvérteztek arra, hogy túléljek, hogy éljek, hogy csodás életet teremtsek magamnak a széteső világ és a körülmények ellenére. Ráadásul mindez a Covid közepén kicsúcsosodva.

Nekem a rák majd egy válás, másnak más a padlóra vivő trauma és a krízis az életében. Valóban igaz az a mondás, hogy átértékelődik az élet. Más dimenzióba kerülnek dolgok. Más értelmet és jelentőséget adsz történéseknek, kapcsolódásoknak. Másként priorizálsz. Megszületik egy igazi mély belső bölcsesség, ami a halál torkában vagy épp a halálfélelem szorongásában megérkezik. Egy olyan bölcsesség, ami nem véd meg attól, hogy további drámák, nehézségek és kihívások érjenek az utadon, ám egy másfajta tudatossággal képessé válsz arra, hogy megküzdj, megoldj, felülemelkedj, elengedj, feltétel nélkül szeress, anélkül, hogy összeroppannál. Van mélység. Igen. Van nehézség, van  krízis, van fájdalom, van szenvedés. Ám van lehetőség felvérteződni, tanulni, megfejlődni, új képességeket szerezni, készségekké formálni építő szokások hozadékát… van poszttraumás növekedés… Akárcsak a népmesékben. 

Van újjászületés, vannak lehetőségek és van segítség! Legyen szó bármilyen természetű krízisről!

Változás, nyitás, áramlás, határok és keretek között, mégis szabadon… áradok, szeretek, élek és szolgálok!

Változom, hogy magam legyek a változás, amit a világban látni szeretnék.​

Szolgálok, hogy hozzájáruljak egy szebb világhoz, melyben mentálisan és érzelmileg is gyógyult és egészséges, szeretni és öngondoskodni tudó emberek élnek!

Várlak szeretettel!

Kiemelt érdeklődési területeim:

 • egészségpszichológia
 • pszichoonkológia
 • egészségfejlesztés
 • mentális jóllét, mentális erőforrások kiaknázása
 • szerepeinkben való helytállás
 • párkapcsolati egészség, szexualitás
 • kiteljesedés, önazonosság, önértékelés, önérvényesítési képesség fejlesztése
 • megküzdési stratégiák fejlesztése
 • asszertív kommunikáció, konfliktuskezelés
 • stresszkezelés, kiégés prevenció
 • testünkkel való harmonikus kapcsolat, testtudatosság fejlesztése
 • betegségből való gyógyulás és a lehető legteljesebb életminőség javítás, megőrzés
 • poszttraumás növekedés
 • tudatos életvezetés

Mindezek az epigenetika tudományterület és a neuroplaszticitás jelenségének tükrében.

Rendelési idő:
kedd: 14:00-19:00

Call Now Button