Skip to content

Mi is az a kineziológia?

Kineziológia

A kineziológia a természetgyógyászat egy ága, ami holisztikus szemléletű, egészségcentrikus, egyénre szabott, test-lélek-szellemre ható szelídstresszoldó  módszer.
Testünk elraktározza azokat a traumákat, melyeket életünk során átélünk. Minden hasonló helyzetben hasonlóan reagál. Aktiválódnak az emlékek.
Ezzel a módszerrel a probléma gyökerét lehet kezelni.

Mit érdemes tudni a stresszről?

A jó stressz pozitív életeseményekhez kapcsolódik, például esküvő, gyermekáldás, munkahelyi előléptetés. Ilyenkor fókuszáltak, motiváltak leszünk és nagy erővel csináljuk a feladatainkat.
A negatív életeseményeinkhez kapcsolódó stresszt is mindenki ismeri, ez elkerülhetetlen, enélkül nincs élet. Ilyenkor stresszhormonok szabadulnak fel a szervezetben. A stressztűrő képességünk az ezekhez való alkalmazkodásunkat jelenti.
A baj akkor van, ha ezek a hormonok állandósulnak a szervezetünkben. Ekkor már nem tudunk koncentrálni, csökken a tudatosságunk és azt érezzük, hogy nincs választásunk, egyedül már nem találjuk a megoldást.
A stressz csökkenti a mentális képességeinket és a teljesítőképességet. Hajlamosak vagyunk elhinni, hogy tudatosan irányítjuk a dolgokat csak azért, mert tudatunknál vagyunk. Ez sajnos nem így van. Stressz hatása alatt automatikusan a negatív érzelmeken alapuló tanult reakcióinkra hagyatkozunk.

One Brain - Three In One Concepts:

a Test, a Tudat és a Lélek összekapcsolódását jelenti

A kineziológia alapja, hogy testünkben szabadon áramolhasson az életenergia vagy más néven a „CSÍ”.
A bennünk futó energiapályák alkotják a meridián-rendszert. A meridiánok behálózzák az egész testünket. Keringtetik a vérünket, biztosítják a testünk védekező funkcióját, csontjainkat, izmainkat, szerveinket látják el energiával.

Call Now Button